SVENSKA MMA-FÖRBUNDET GÅR MED I GAMMA

SVENSKA MMA-FÖRBUNDET GÅR MED I GAMMA

I enlighet med beslutet på extra årsstämman har vi sökt medlemskap i GAMMA.

Det har bekräftats att Svenska MMA-förbundet (SMMAF) har blivit medlem i Global Association of Mixed Martial Arts (GAMMA), efter att ha fått godkännande av GAMMA styrelse i torsdags.

SMMAF grundades i mars 2007 och är en av Europas äldsta nationella förbund för mixed martial arts. Förbundet har mandat från den svenska regeringen att reglera och sanktionera både amatör- och professionell MMA i Sverige. Dess ordförande, August Wallén, är en av grundarna till den internationella amatör-MMA-rörelsen.

Wallén förklarade SMMAF skäl för att gå med i GAMMA:

“Vi ser fram emot att vara med i GAMMA, som är en atletecentrerad organisation som återspeglar SMMAF prioriteringar. Som en organisation som söker de bästa tävlingsmöjligheterna och villkoren för alla, är SMMAF imponerad av det stöd som GAMMA erbjuder och ser fram emot att skicka ett stort lag till GAMMA World Championships i Indonesien i december. Jag är övertygad om att ett medlemskap kommer att vara fördelaktigt för hela vår svenska community.”

Känt för sitt framgångsrika landslag som har vunnit internationella medaljer och producerat toppidrottare, kommer SMMAF säkert att bidra till konkurrenskraften i GAMMA europeiska och världsmästerskap.

GAMMA ordförande Alexander Engelhardt kommenterade SMMAF medlemskap:

“Vi är alltid glada när vi välkomnar nya medlemmar till vår GAMMA-gemenskap, särskilt de som känner igen vår ambition och våra värderingar. Med SMMAF historia är detta särskilt betydelsefullt, och vi tackar August och hela SMMAF för deras förtroende. Vi ser fram emot att ha deras idrottare som tävlar i våra världsmästerskap i slutet av året.